Dormer Pramet

Door de alliantie van Dormer Tools met zusterbedrijf Pramet Tools is een wereldwijde ‘total supply’ fabrikant ontstaan van verspanende gereedschappen. Zo kunt u bij Dormer Pramet terecht voor een geheel assortiment aan verspanende gereedschappen.

Ons motto is dat wij het zakendoen zo eenvoudig mogelijk willen maken. Korte en directe lijnen met een team wat kennis van zaken heeft, dat is ons streven. Kwaliteit mag bij Dormer Pramet nooit ter discussie staan, wij zien dit als een basis in al ons handelen en voor al onze producten. Wij willen een betrouwbare partner zijn. De spaan in ons logo symboliseert dit streven. Het is een eenvoudige vorm en aan de spaan herkent de vakman hoe zijn proces loopt. Zo herkennen onze klanten ons aan de wijze waarop wij werken. Ongecompliceerd en betrouwbaar!

Productgroep Boren

Alle boren in het Dormer Pramet assortiment worden conform de hoogste industrienormen geproduceerd. De kwaliteit mag nooit ter discussie staan. Goedkope kwaliteit is niet alleen bedenkelijk voor de kwaliteit van het eindproduct maar is ook vaak de oorzaak van ongelukken.

Spiraalboren
Verzinkboren
Wisselplaatboor

Productgroep Draadsnijden

Dormer biedt een breed assortiment producten voor het vervaardigen van schroefdraad met behulp van (snijdende) tappen, roltappen, draadfrezen, draadsnijden, snijplaten of snijmoeren.

Door het ontwikkelen en produceren van een breed assortiment draadsnijgereedschap in eigen productiefaciliteiten kan Dormer Pramet altijd voldoen aan de gewenste kwaliteit en de behoefte van de klant.

Schroefraadbeitel (inwendig)
Tappen (inwendig)
Frezen (inwendig)
Schroefdraadbeitel (uitwendig)
Snijplaten en snijmoeren

Productgroep Draaien

Dormer biedt een breed assortiment van draaigereedschap voor zowel uitwendige als inwendige draaibewerkingen en wisselplaten uit verschillende materialen in allround- en specifieke vormen. Onze specifieke wisselplaat grades en geometrieën zijn uitermate geschikt voor roestvaste materialen, aluminium en moeilijk verspaanbare materialen, ook geharde verspaning en geharde materialen vormen geen probleem. Het assortiment van Dormer biedt een totaaloplossing voor al uw verspanende bewerkingen in uw draaibank.

Uitwendig draaien
Inwendig draaien
Onderdelen
Steken
Toolbits

Productgroep Frezen

Een goede frees begint bij een goed basismateriaal. Dormer Pramet doet hieraan geen concessies en kiest voor hightech grondstoffen als basismateriaal voor alle gereedschappen. In de Dormer Pramet fabrieken wordt met de modernste CNC-machines conform de hoogste industriestandaards dit assortiment frezen gefabriceerd. De kwaliteit mag nooit ter discussie staan en dat kenmerkt het hele programma van zowel Dormer volmateriaalfrezen als Pramet wisselplaatfrezen.

Schachtfrezen
Asgatfrezen
Stiftfrezen
Wisselplaatfrezen

Productgroep Ruimen

Ruimen is een expertisegebied van Dormer Pramet. Dormer biedt een breed assortiment ruimers aan met diverse schachtuitvoeringen. De handruimers en machineruimers zijn beschikbaar in verschillende materiaalsoorten zoals HSS (snelstaal), HSS-E (met kobalt gelegeerd snelstaal) en VHM (volhardmetaal). Hierdoor is er altijd een ruimer beschikbaar voor elk soort toepassing of materiaal. Met de ruimers van Dormer wordt eenvoudig een geboord gat met hoge oppervlaktekwaliteit op de gewenste maattolerantie gebracht.

Handruimers
Machineruimers

Productgroep Houders

De gereedschapshouder is een essentiële schakel voor het optimaal inzetten van het verspanende gereedschap. Als verbinding tussen de machine en het gereedschap dient de klemkracht en rondloopnauwkeurigheid optimaal te zijn om het vermogen van de machine en de verspaningscapaciteit van het gereedschap volledig te kunnen benutten. Dormer Pramet biedt een uitgebreid assortiment gereedschapshouders aan dat voldoet aan de hoogste hedendaagse industrienormen.

Opnames
Onderdelen en toebehoren

Productgroep Snijolie

De snijolie van Dormer wordt geroemd om zijn hoge effectiviteit. De kosten ervan worden ruimschoots terugverdiend door de verlenging van de levensduur van de gereedschappen. Koel en smeermiddelen worden gebruikt om de wrijving en temperatuur bij het verspanen te verlagen.

Snijolie
Direct bestellen? Ga naar webshop
Al onze producten in een overzicht?
Vraag de catalogus aan >